Blog

Op de video,s in deze website kunt u enkele verhalen van onze vrijwilligers bekijken.

Hieronder volgen nog een paar verhalen die andere vrijwilligers hebben geschreven.

_____________________________________________________

Op 15 jarige leeftijd kreeg ik een ervaring (64 jaar geleden). Deze ervaring heeft mijn levens intens beheerst, doordat ik bij het licht kwam en omdat ik daarna opdrachten mee kreeg van twee anderen, die ik daar later ontmoette. Veel later, door publicaties e.d. begreep ik pas dat ik een Bijna -Dood -Ervaring had meegemaakt. Ik was thuis ziek en had veel pijn maar dacht geen moment dat het levensbedreigend was. Ik probeerde wel uit mijn lichaam te komen om te trachten van de pijn verlost te worden. Het lukte me een klein beetje en wat later, nadat ik hoger kwam, zag ik mezelf liggen. Na het hele huis bezocht te hebben, kwam ik in een stroomversnelling en was ik daar bij het licht. Het was heel bijzonder om een moment de alles overheersende liefde te voelen. Eveneens de onuitputtelijke wijsheid daar te mogen ervaren was intens. Dat ik dit nu mag delen met anderen is en mooi gegeven. Voor iedereen veel harmonie en rustgevende momenten toegewenst.

Ben van Hees.

_______________________________________________________

Al enige jaren kampte ik met het soms ‘s nachts stikkend wakker worden. Mijn ademhaling was dan gestopt en ik was dan heel benauwd. Door hoestbewegingen te maken kwam de ademhaling dan weer op gang. Het was telkens een heel angstige gebeurtenis. Ik ben ermee naar de dokter gegaan en die verwees mij door naar het ziekenhuis. Daar werd een slaaponderzoek gedaan. Beplakt met stickers en draadjes, moest ik overdag een paar uur gaan slapen in het ziekenhuis. Maar ik ben een slechte slaper en al helemaal overdag in een vreemd bed. Er kwam dus niets uit dat onderzoek, Wij verhuisden naar Zwolle, naar het huis waar we nog steeds wonen. Toen we er nog niet zo lang woonden, kreeg ik het weer. Een jaar later volgde mijn Bijna -Dood -Ervaring.

Op een nacht vloog ik ineens met razende snelheid naar het licht. Ik was me op dat moment niet bewust van mijn lichaam, het voelde meer zoals een inktvis door het water schiet. Het licht was stralend en prachtig. Het was wit, maar niet zoals we dat hier op aarde kennen. Het was warm licht. Niet fel of verblindend. Ik voelde me omgeven door zoveel liefde, warmte, acceptatie. Ik weet eigenlijk niet hoe ik dat met woorden moet uitdrukken. Ik voelde me zo volkomen aanvaard en gelukkig en in harmonie met alles! Ik was zo blij en gelukkig, ik voelde me zalig. Het was hemels. Ik wilde nog maar één ding: naar dat licht toe, waarvan ik wist dat het mijn bestemming was. Maar toen ik halverwege was hoorde ik een mannenstem, links van mij, die zei: “Ga terug, het is je tijd nog niet”. Mijn vaart werd gestopt en ik ging terug. Dat ging trouwens veel langzamer. Ik viel niet terug. En ik wilde absoluut niet. Ik voelde me zo teleurgesteld en verdrietig. want ik wilde niet terug. Ik wil verder! Ik kwam terecht boven een stad met een ronde muur eromheen. Met in die muur maar 1 poort. Ik kwam buiten de poort terecht. Daar kreeg ik 2 flessen wijn in mijn armen gedrukt. Wat moest ik daar nu in vredesnaam mee? Iemand zei, maar dan zonder geluid: “Ga de mensen blij en vrolijk maken. Ze zijn bang en verdrietig” Toen lag ik weer in mijn bed.

Ik ben ervan overtuigd, dat ik over het randje van de dood, een blik heb mogen werpen in de eeuwigheid. DIT WAS ECHT GEEN DROOM !!! Het heeft een enorme betekenis voor mijn leven gehad. Ik heb jaren nodig gehad om letterlijk weer te aarden. Ik wilde maar 1 ding: terug naar mijn oorsprong, terug naar het licht, terug naar God. Ik vond niets meer belangrijk: geld en goed, geluk of ongeluk, ziekte of gezondheid, armoede of rijkdom, alles was totaal onbelangrijk, in het zicht van wat ons te wachten staat als dit even voorbij is. Niet dat ik aan zelfmoord dacht of zo. Maar ik was jaloers op mensen die stierven. Zij hadden al wat ik zo graag wilde hebben. Maar laat ik duidelijk zijn: dat neemt niet weg, dat de dood iets verschrikkelijks is voor de mensen die achterblijven!! Omdat het al zolang geleden is, is dat wel veranderd. Ik hang niet aan aardse dingen, die zijn niet zo belangrijk meer, maar ik hecht wel weer aan gezondheid en geluk. Tegelijkertijd blijf ik vol verwachting uitzien naar dat leven na de dood, maar geniet ook weer volop van het leven hier op aarde. Niet veranderd is, dat ik niet meer bang ben voor de dood. Ik GELOOF ook niet langer in God, ik WEET voor 100% zeker dat hij bestaat! En dat Hij ons na dit leven liefdevol opwacht. Maar God is niet meer een iemand, maar een intelligentie of zo. Er staat niet voor niets geschreven dat je geen afbeelding van Hem kunt/mag maken. Opvallend is dat ik na deze gebeurtenis, nooit meer met een ademstilstand wakker ben geworden….(waarschijnlijk leed ik aan slaapapneu en dat is niet te genezen) Ik denk er dagelijks meerdere keren aan en voel me een bevoorrecht mens, dat ik dit heb mogen meemaken.

Ik heb er pas na 5 jaar over gesproken met mijn man, omdat je er vanuit gaat dat niemand je zal geloven. DS. Arie van der Veer, haalde in een preek het boek van Pim van Lommel aan en ook het boek ‘Het jongetje dat in de hemel was’. Twee jaar later, zag ik het boek van Pim van Lommel bij de kringloop staan. Ik kocht het niet, maar later stond het er weer. Dat was voor mij het teken, dat ik dat boek moest gaan lezen en dat heb ik gedaan. In ‘Oneindig bewust zijn’ las ik voor het eerst over mensen , die een Bijna -Dood -Ervaring hebben gehad, (daarvoor had ik er nog nooit van gehoord) en besefte, dat ik hetzelfde had meegemaakt, al was het dan geen volledige Bijna -Dood -Ervaring, maar een deel van het licht. Van Lommel telt deze Bijna -Dood -Ervaringen ook niet mee in zijn onderzoek, terwijl het wel een heel intensieve ervaring is voor mensen die dit meemaken. Nu ik er vaker over lees en ervan hoor, durf ik erover te praten, zij het met schroom. Nog steeds ben ik bang, dat mensen me niet zullen geloven. Gelukkig heb ik intussen mensen ontmoet, die ook een dergelijke ervaring hebben meegemaakt. Zij begrijpen je. Ik hoop dat ook anderen er begrip voor krijgen en dat is dan ook de reden, dat ik mijn ervaring met jullie wil delen.

Wytske Breedijk

________________________________________________________