Blog

Op de video’s in deze website kunt u enkele verhalen van onze vrijwilligers bekijken.

Hieronder volgen nog een paar verhalen die andere vrijwilligers hebben geschreven

________________________________________________________

Op 15 jarige leeftijd kreeg ik een ervaring (64 jaar geleden). Deze ervaring heeft mijn levens intens beheerst, doordat ik bij het licht kwam en omdat ik daarna opdrachten mee kreeg van twee anderen, die ik daar later ontmoette. Veel later, door publicaties e.d. begreep ik pas dat ik een Bijna -Dood -Ervaring had meegemaakt. Ik was thuis ziek en had veel pijn maar dacht geen moment dat het levensbedreigend was. Ik probeerde wel uit mijn lichaam te komen om te trachten van de pijn verlost te worden. Het lukte me een klein beetje en wat later, nadat ik hoger kwam, zag ik mezelf liggen. Na het hele huis bezocht te hebben, kwam ik in een stroomversnelling en was ik daar bij het licht. Het was heel bijzonder om een moment de alles overheersende liefde te voelen. Eveneens de onuitputtelijke wijsheid daar te mogen ervaren was intens. Dat ik dit nu mag delen met anderen is en mooi gegeven. Voor iedereen veel harmonie en rustgevende momenten toegewenst.

Ben van Hees

__________________________________________________________

Mijn naam is Don Oosterkamp en heb me verdiept in geestelijke wetenschap & kosmologie. Van veel ervaringen in mijn roerige leven heb ik duidelijke aanwijzingen mogen ontvangen over hoe en waarvoor.

Doordat ik hoog sensitief ben kom ik steeds vaker in de knel, maar tegelijkertijd ook veel antwoorden. Een anekdote is telkens opnieuw; ‘zie je wel ‘ had het wel goed gevoeld.

Tussen twee moeilijke periodes in mag ik een mystiek kijkje nemen in het hiernamaals, zo fantastisch (en ook weer heel normaal)

Ook tijdens en na mijn functie als mantelzorger heb ik heel leerzame momenten, vooral op persoonlijke vlak.

Door het onbewuste gedrag van de massa is het contact met ‘lotgenoten’ zeer aangenaam.

Daarom hoop ik jullie gauw weer te zien.

Met vriendelijke groet,

Don Oosterkamp

________________________________________________________

Twee bijzondere ervaringen van Els

Het is alweer zestien jaar geleden toen mij deze bijzonder wonderbaarlijke beleving overkwam. Na het overlijden van mijn moeder verscheen enkele weken later een engel in mijn kamer. Het was aan het eind van de middag; ik zat wat boekjes van mijn moeder te lezen. Ik had een leesbrilletje op en zag toen voor mijn ogen een lichtje, zo klein als een theelichtje, op en neer bewegen. En zomaar ineens stond daar in een hoek van de kamer een gigantisch grote engel!

Mijn engelenervaring: gewoon thuis!

Doordat ik over mijn brilletje heen keek, kon ik niet naar zijn of haar gezicht kijken. Maar de engel troostte mij en zei: ‘Wacht maar, ik ben bij jullie”. Dat spreken ging niet in woorden, maar toch ‘sprak ‘hij tot mij. Maar op het moment dat ik dacht: ‘O mijn God, ik zie een engel!. loste hij op – het was alsof hij door de muur van de kamer verdween. Zo gebeurde het ook: de muur werd langzaam aan weer zichtbaar.

Ik was op het moment dat ik de engel zag zo sprakeloos. Hij sprak zo intens vredig en liefdevol – en ik voelde mij intens gelukkig. Ik kon er daarna haast niet over spreken; het voelde dat ik tijd nodig had om ‘bij te komen’. Dat geluksgevoel heeft dagen geduurd. Ik weet nu ook zeker dat er een andere wereld is. Nu vertel ik het nog steeds, en ook op Bijbelkringen (maar dan ervaar ik wel ongeloof) Het is dit weten dat mijn leven zo heeft veranderd. Zoveel dingen vind ik nu onbelangrijk…. veel belangrijker zijn de waarden die ik mag doorgeven, Daar ben ik heel dankbaar voor.

Mijn ervaring in een andere dimensie

Ik lag in het ziekenhuis; het gebeurde in de operatiekamer. Ik werd geholpen aan een been; mij was een ruggeprik toegediend. De arts was met mij bezig en ik kreeg nog meer verdoving zodat ik zou gaan slapen. Maar daarna gebeurde het: tijdens de operatie verdween ik naar boven, en opeens stond ik in het licht.

Ik stond midden in een kring en had een simpele witte jurk aan. Ook de anderen om mij heen hadden een wit gewaad aan. En dat terwijl de arts en zijn team blauwe of groene gewaden aan hadden. De aanwezigen spraken tot mij met hun gedachten en niet met hun mond. Ik voelde dat ik werd opgenomen in de gelukzalige warmte van hun liefdevolle sfeer. Ik wilde daar blijven, maar ze zeiden dat ik terug moest…. ik had geen keus. En toen ineens voelde dat ik terug was in mijn lichaam – het voelde zo zwaar aan!

Ik vertelde later aan de arts wat er met mij was gebeurd. Hij zei niets en lachte alleen maar, alsof hij dat al eens eerder had gehoord. Ik heb nooit geweten hoe dat kon, wat er gebeurd was. Ik was wakker geworden in een heel andere werkelijkheid. Waarom ik terug moest begreep ik niet. Na een paar dagen stond opeens mijn lieve dochter voor de deur. Negentien jaar was ze en ze was zwanger. Tot vandaag aan toe help ik haar en heeft ze op allerlei terreinen mijn hulp nodig. De ervaring heeft mij hiervan bewust gemaakt. Het is het weten van een rijke, liefdevolle Lichtwereld die zo veel meer is dan wij weten. Ik weet ook dat daar ons Thuis is; de Liefde verbindt ons daarmee. Ik ben blij dat ik hierover mag vertellen en schrijven.

Mijn tweede Bijna-Dood-Ervaring.

Het is alweer een paar jaar geleden in de corona tijd. Ik was ernstig ziek, benauwd en hoge koorts. De ziekenauto met dokters komt bij mij thuis, ze stonden aan m’n bed, geen corona maar infecties. Als ik niet beter werd, moest ik naar het ziekenhuis. Het ziekenhuisteam ging weg en ik stond op uit mijn eigen bed, waarna ik even later in elkaar zakte, ik krijg mijn tweede Bijna-Dood-Ervaring. Ik kwam terecht in een wereld van allemaal prachtige gekleurde bloemen, zo groot, zo mooi en het gevoel wat ik ervaarde was zo gelukkig, vooral zoveel rust en vrede. Toen ik weer bijkwam pakte mijn man mij op en ik riep als maar wat mooi, wat mooi. Hij reageerde daarop nou zo mooi is het niet. Je bent in elkaar gezakt en gevallen. Toen besefte ik weer het verschil van twee werelden. Dat er een andere wereld is daar waar er rust en vreugde en onvoorwaarlijke liefde heerst en waar geluk zo aanwezig is. Het is voor mij het weten van een ander leven, een ander bestaan. Daar waar zeker alles overheerst die onvoorwaarlijke liefde.

Els

_________________________________________________________