Over ons

Deze site is opgezet met de bedoeling om mensen die in een situatie zitten dat ze weten hier niet meer lang leven, of gewoon eens willen horen van iemand die een ervaring met de dood heeft gehad hoe dat is, omdat ze zelf een dierbare of een goede kennis zijn verloren.

Wij willen met deze site graag wat verzachting aanreiken zodat het wat minder onbekend terrein wordt en de angst voor de dood verdwijnt.

De groep vrijwilligers waarmee wij werken zijn allemaal mensen die in een situatie zijn geweest dat hun leven aan een zijden draadje heeft gehangen, ze zijn even of sommigen langer aan de andere kant geweest.

Het wordt ook een Bijna dood ervaring genoemd of tegenwoordig heet het Nabij de dood ervaring een BDE of NDE.

Waarom moet dit zo nodig er is al zoveel op spiritueel gebied wat erg dicht bij de fantasiewereld komt.

Ook wij mensen met een BDE hebben daar last van en het geeft mensen een verkeerd beeld over de spirituele wereld, die wel heel mooi en bijzonder is. Wij distanciëren ons dan ook van al die fantasieën die er zo nodig moeten worden verspreid.

Ik zelf, de oprichtster van deze groep heb zelf ook een BDE gehad en daarna veel met terminale patiënten gewerkt, vaak kom je dan in situaties, wat zou het goed zij om even deze persoon iets van mijn ervaring te vertellen., zodat ie niet meer zo angstig is.

Maar met deze ervaring zijn we voorzichtig om die zomaar aan te reiken, het kan de patiënt stress opleveren om hier zomaar over te beginnen.

Het moet echt van de persoon zèlf komen.

Daarom is bij mij het idee ontstaan om een groep op te richten met vrijwilligers die een BDE hebben gehad.

Zodat we onze ervaring delen en u wat meer van onze belevenissen in de buurt van de dood weet.

Hoe deze groep werkt kunt u verderop lezen .