Waarom deze groep?

Deze groep is bedoeld om mensen die erg onwetend of angstig zijn als ze in hun laatste levensfase zitten, om die van onze ervaring te vertellen.

Mensen die dicht bij de dood staan en er wat onzeker instaan,zoals wat gebeurd er met mij als ik dood ga, die staan hier erg voor open.

Zo had ik tijdens mijn werk in het hospice een persoon die mij aanklampte met grote angst ogen naar mij keek en zei ik val straks in een diep gat als ik dood ga, de persoon zat er helemaal doorheen.

Voorzichtig vertel ik hem dat ik na mijn bijna dood ervaring veel hierover heb gelezen maar dit ben ik hierin niet tegen gekomen.

Het ziet er toch wat anders uit vertel ik hem en als u wilt vertel ik u er wat over.

Graag antwoord hij mij.

Sta vervolgens anderhalf uur met hem te praten over hoe ik het heb ervaren en dat ik ook totaal geen angst heb voor de dood.

Ook heeft hij vele vragen die ik kan beantwoorden omdat ik na mijn bijna dood ervaring heel veel heb gelezen over dit onderwerp.

Na het gesprek is hij helemaal omgeslagen heeft geen angst meer om te sterven en heeft weer goede moed om het laatste deel te volbrengen.

Hij is erg dankbaar voor wat ik hem heb aangereikt en pakt mijn beide handen en bedankt mij voor het gesprek.

Ook in het prive leven als er iemand belt met de mededeling dat hij ernstig ziek is en snel gaat overlijden vraag ik of ie bang is voor de dood.

Als ik hem gezegd heb dat ik een bijna dood ervaring heb gehad smeekt hij mij om hem alles wat ik hierover weet te komen vertellen.

Zo zijn er ook vele gevallen die ik heb gezien tijdens mijn werk dat ik dacht hier zou toch even iemand met een bijna dood ervaring iets moois aan kunnen reiken. zodat het voor de patiënt wat draaglijke wordt.

Dat je niet zomaar op iemand afstapt om te zeggen dat je die ervaring hebt doe je niet, het kan ook heel verkeerd vallen en de patiënt meer stress opleveren. Het moet wel echt van de persoon zelf komen.

Vandaar dat ik aan een groep zit te denken waar mensen terecht kunnen om wat aangereikt te krijgen over het dood gaan.

Als er bekendheid komt over de groep en de mensen hebben er van gehoord kunnen ze zelf een beroep op ons doen.

Wij hebben dan ook als doel met onze groep om met onze ervaring te bereiken dat ze meer weten en zo wat rustiger worden.

Zo had ik zelf tijdens een opname in het ziekenhuis dat er een man werd binnen gebracht in de kamer waar totaal 4 bedden kunnen staan. Er was veel drukte om zijn bed en je kon merken dat het erg slecht met hem ging, maar de man zelf was de rust en de kalmte zelf geen spoortje van angst of ongerustheid was er te bekennen bij de man, waarop ik hem vroeg wat bent u rustig meneer.

Hij antwoorde ja ik ben niet bang , heb al een bijna dood ervaring achter de rug ,ik weet wat er komt.

Wij samen, de mensen met een bijna dood ervaring hebben zoveel boeiende en mooie ervaringen te vertellen die we hebben gehad dat dit zonde is om hier niet mee aan het werk te gaan.